11 September 2021 Current Affairs

0
166
11 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

11 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 11 September 2021 

Ques 1. India’s first indigenous high ash coal gasification-based methanol production plant has been designed at BHEL’s R&D center vested in which Indian city?
Ans. Hyderabad

Ques 2. Prime Minister Narendra Modi has chaired the annual summit of BRICS, a grouping of how many countries?
Ans. 5 countries

Ques 3. The Supreme Court of which country has declared abortion in the state of Coahuila to be non-criminal?
Ans. Mexico

Ques 4. In which state of India, the “Emergency Landing Field” built on National Highway-925 has been inaugurated in Barmer?
Ans. Rajasthan

Ques 5. Which day is celebrated all over the world on 10th September?
Ans. world suicide prevention day

Ques 6. Who and HDFC have signed an MoU to provide credit support to MSMEs?
Ans. NSIC

Ques 7. The Cabinet Committee on Security has approved the purchase of how many transport aircraft?
Ans. 56 Transport

Ques 8. For which sector has the central government approved a production-linked incentive scheme of Rs 10,683 crore?
Ans. textile sector

Ques 9. Which railway station has been awarded five stars “It Right Station Certificate”?
Ans. Chandigarh

Ques 10. Who has been honored by the Delhi Government with the Face of Education Directorate?
Ans. Prince

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here