08 October 2022 Current Affairs

0
48
08 October 2022 Current Affairs
08 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

08 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 08 October 2022 

Ques 1. When is International Translation Day celebrated every year?
Ans. 30 September

Ques 2. Which nation’s navy has conducted a trilateral anti-submarine exercise with the navies of South Korea and Japan?
Ans. America

Ques 3. Which ministry has developed the ‘JALDOOT app’?
Ans. Ministry of Rural Development

Ques 4. Nobel Prize 2022 in Physics is being shared by three scientists for their work in which field?
Ans. quantum mechanics

Ques 5. Which state government has launched only the women’s loan scheme ‘Mahila Nidhi’?
Ans. Rajasthan

Ques 6. Who has been appointed as the Director General of ‘ESIC’?
Ans. Rajendra Kumar

Ques 7. Which nation has emerged as the largest producer of sugar in the world?
Ans. India

Ques 8. Which medal has Anish won in the men’s rapid-fire pistol event at the 36th National Games?
Ans. gold medal

Ques 9. When is ‘World Rabies Day’ observed?
Ans. 28 September

Ques 10. Who has become the first Native American woman to travel into space?
Ans. Nicole Mann

Ques 11. What is its rank of India in the recently released Global Innovation Index 2022?
Ans. 40th

Ques 12. Who has been appointed by Britannia Industries as its CEO?
Ans. Ranjeet Kohli

Ques 13. Anton Zeilinger, one of the winners of the 2022 Nobel Prize in Physics, is from which country?
Ans. Austria

Ques 14. Which nation has granted its citizenship to former US security contractor Edward Snowden?
Ans. Russia

Ques 15. In which Kingdom was the ‘Vishal Kisan Sammelan’ workshop organized by National Mission for Clean Ganga and Sahakar Bharati?
Haryana

Ques 16. Which state’s cabinet has approved to regulation ‘ of online gambling?
Ans. Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here