10 November 2022 Current Affairs

0
81
10 November 2022 Current Affairs
10 November 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 November 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 10 November 2022

Ques 1. Defense Research and Development Organization (DRDO) has launched which test and evaluation facility for sonar systems of the Indian Navy?
Ans. space

Ques 2. Who has become the chairman of the National Memorial Authority?
Ans. Kishore Kumar Basa

Ques 3. Which kingdom will prepare ‘Disaster Management Warriors’ to deal with disasters?
Ans. Odisha

Ques 4. In which nation the Army Commanders’ Conference has been organized to prepare for the future of the Indian Army?
Ans. New Delhi

Ques 5. When is Tribal Pride Day celebrated?
Ans. 15 November

Ques 6. Where has the 4th edition of the Bangladesh Film Festival been inaugurated?
Ans. Kolkata

Ques 7. Which country has become India’s top oil supplier?
Ans. Russia

Ques 8. How many people have been selected for Uttarakhand Gaurav Samman this year?
Ans. 5

Ques 9. Luiz Inácio Lula da Silva has become the new President of which country?
Ans. Brazil

Ques 10. Who has become the new President of the International Hockey Federation?
Ans. Mohammad Tayyab Ikram

Ques 11. Maumluh Cave located in which state has been recognized as the first Indian Land Heritage Site?
Ans. Meghalaya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here