10 May 2023 Current Affairs

0
182
10 May 2023 Current Affairs
10 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

10 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 10 May 2023 

Ques 1. Where is the meeting of Science 20 Engagement Group held?
Ans. Lakshadweep

Ques 2. When is the Organic Food Festival being organized by Rajasthan Cooperative Department for the first time?
Ans. May 5 to 7, 2023

Ques 3. Which company got telecom license in India?
Ans. Zoom Company

Ques 4. Where is India’s first cable stayed rail bridge (Anji Khad) completed?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 5. Who was honored with the title of Shatabdi Purush on 7th May 2023 in New Delhi?
Ans. Pandit Ramkishan

Ques 6. The first border haat between India and which country has been inaugurated at Bholaganj in Sylhet division?
Ans. Bangladesh

Ques 7. Who has been made the brand ambassador of Rajasthan Footballer by All India Football Federation?
Ans. Magan Singh Rajvi

Ques 8. Which project has been launched to modernize the Indian Army?
Ans. Project Sanjay

Ques 9. Who has won the ‘Miami F-1 Grand Prix’?
Ans. Max Verstappen.

Ques 10. Who has gone on three day tour of Maldives?
Ans. Rajnath Singh

Ques 11. In May 2023, a border haat has been organized between India and Bangladesh at which place?
Ans. Sylhet

Ques 12. To boost trade and commerce between India and which country, Dawki land port has been inaugurated by Union Minister Nityanand Rai in Meghalaya’s West Jaintia Hills district?
Ans. Bangladesh

Ques 13. Where has the MiG-21 fighter jet crashed?
Ans. Hanumangarh

Ques 14. India and which country have agreed to explore Rupee and “Mir Card” for easy payments?
Ans.  Russia

Ques 15. Which country’s spacecraft has recently returned to Earth after 276 days?
Ans. China.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here