09 May 2023 Current Affairs

0
105
09 May 2023 Current Affairs
09 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 09 May 2023 

Ques 1. Which IIT has launched cyber security skill program?
Ans. IIT Kanpur

Ques 2. Which armed force received the first batch of indigenous VTOL loitering ammunition in May 2023?
Ans. Indian Air Force

Ques 3. Mission Lakshya Sadhna is being run by which district administration?
Ans. Tonk

Ques 4. Who has won the ‘ACC Men’s Premier Cup’? ,
Ans. Nepal

Ques 5. India has signed a new work plan on quality infrastructure with which country?
Ans. Germany

Ques 6. Which state government has launched Mukhyamantri Kaushal Unnayan Rozgar Yojana?
Ans. Uttarakhand

Ques 7. India’s star javelin athlete ‘Neeraj Chopra’ has won the gold medal in which event?
Ans. Doha Demand League.

Ques 8. Which sports personality won the silver medal in the Asian Weightlifting Championship 2023?
Ans. Jeremy Lalrinnunga

Ques 9. How much budget has been approved by Chief Minister Shri Ashok Gehlot for Tribal Development Fund?
Ans. 791 crore

Ques 10. Who has become the 11th woman to win the ‘International Masters’ title? –
Ans. Vantika Agarwal

Ques 11. With whom has RBI recently launched the Global Tech Competition ‘G20TechSprint’?
Ans. Bank for International Settlement.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here