10 January 2022 Current Affairs

0
381
10 January 2022 Current Affairs
10 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 January 2022 

Ques 1. Recently VK Bhavra has been appointed as the new DGP of which state?
Ans. Punjab

Ques 2. Recently which space agency has deployed the world’s most powerful telescope in space on 8 January 2022.
Ans. NASA (launch date- on 25 December 2021)

Ques 3. Recently who has taken over as the 20th IG of Assam Rifles (North)?
Ans. Vikas Lakhera

Ques 4. Recently who has launched the country’s first mobile honey processing van?
Ans. Khadi and Village Industries Commission

Ques 5. With which foundation did the World Food Program recently sign an agreement?
Ans. Akshaya Patra Foundation

Ques 6. Recently with whom the Jammu and Kashmir governments has signed an MoU in Dubai for an investment of $100 million in the state, under which hotels and commercial cum residential complexes will be built.
Ans. With Century Financial

Ques 7. Recently which country has banned child marriage by making it a law?
Ans. Philippines

Ques 8. Recently Vikram Kothari has passed away in January 2022, he is the owner of which company.
Ans. Rotomac

Ques 9. Who is the author of the recently launched book “Gandhi’s killers: The making of Nathuram Godse and his idea of India”?
Ans. Dhirendra Jha

Ques 10. When was the birth anniversary of Guru Gobind Singh, the tenth Guru of Sikhs celebrated recently?
Ans. 9 January 2022

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here