11 January 2022 Current Affairs

0
216
11 January 2022 Current Affairs
11 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

11 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 11 January 2022 

Ques 1. Recently when is World Hindi Day celebrated?
Ans. 10 January 2022

Ques 2. Which nation cricket team’s interim coach Saqlain Mushtaq has resigned from his post?
Ans. Pakistan

Ques 3. Who is the interim head of the Insolvency and Bankruptcy Board of India recently?
Ans. Navrang Saini

Ques 4. The UP government has announced to name Mainpuri Sainik School after whom?
Ans. General Bipin Rawat

Ques 5. Recently, from which day the Prime Minister has announced to celebrate Veer Bal Diwas every year.
Ans. Every year on 26th December

Ques 6. In which kingdom the first toy manufacturing “Kopal Toy Cluster” has been announced?
Ans. Karnataka

Ques 7. Where is Namsung festival celebrated recently?
Ans. Sikkim

Ques 8. Which space agency has deployed the world’s most powerful telescope in space?
Ans. NASA

Ques 9. Recently which two countries have signed a defense agreement to counter China.
Ans. Australia and Japan

Ques 10. The Managing Director of Rotomac Group has departed away, what was his name?
Ans. Vikram Kothari

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here