09 January 2022 Current Affairs

0
147
09 January 2022 Current Affairs
09 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 09 January 2022 

Ques 1. When is the 75th establishment Day of the Bureau of Indian Standards celebrated?
Ans. 06 January

Ques 2. Who has been given the best state award for water conservation in the National Water Awards 2020 recently?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. Which nation has fined Google and Facebook 210 million euros?
Ans. France

Ques 4. Who has newly launched the “Save excuses and save tax campaign”?
Ans. SBI General Insurance

Ques 5. Which has become the only airport in India to be included in the top ten global list?
Ans. Chennai airport

Ques 6. Recently the founder of Shillong Chamber Choir has passed away. What was his name?
Ans. Neil Nongkinrih

Ques 7. Where has been started two-day South Asian Consultative Meeting?
Ans. New Delhi

Ques 8. Who has been appointed as the Secretary-General of OPEC recently?
Ans. Haitham Al Ghis

Ques 9. India and which country have signed an agreement for the complete development of the Trikomali oil tank form?
Ans. Sri Lanka

Ques 10. Who has recently developed the India-made puzzle Omicron kit “Omisure” by ICMR?
Ans. Tata Medical & Diagnostics

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here