10 December 2022 Current Affairs

0
140
10 December 2022 Current Affairs
10 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 10 December 2022 

Ques 1. Who won the silver medal in the World Weightlifting Championships 2022 held in Colombia?
Ans. Mirabai Chanu

Ques 2. Who will unveil the FIFA World Cup trophy?
Ans. Deepika Padukone

Ques 3. Recently, there has approval been given to install rooftop solar power plants in houses.
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 4. Which country hosted the Asia and Pacific regional meeting of the International Labor Organisation?
Ans. Singapore

Ques 5. Which cyclone has recently formed over the Bay of Bengal crossing the coasts of southern states?
Ans. Mandaus

Ques 6. Who inaugurated the conference on Soil Health Management for Sustainable Farming?
Ans. Narendra Singh Tomar

Ques 7. Zelensky has been named by Time magazine as the Person of the Year for 2022. He is the President of which country?
Ans. Ukraine

Ques 8. Which filmmaker has won the Best Director award at the New York Film Critics Circle Awards 2022?
Ans. SS Rajamouli

Ques 9. What is the GDP forecast for India for 2022-23, as per the World Bank India Development Update?
Ans. 6.9%

Ques 10. dr. R. On the occasion of Ambedkar’s death anniversary, India celebrates 06 December every year as Mahaparinirvan Divas. In which year did he pass away?
Ans. 1956

Ques 11. Which nation has assumed the chairmanship of UNSC for December 2022?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here