09 December 2022 Current Affairs

0
30
09 December 2022 Current Affairs
09 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 09 December 2022 

Ques 1. Which country hosted the Asia and Pacific regional meeting of the International Labor Organisation?
Ans. Singapore

Ques 2. When is National Pollution Control Day celebrated?
Ans. 02 December

Ques 3. What has the Central Government decided to rename the historic Rajpath and Central Vista Lawns in the national capital Delhi?
Ans. duty line

Ques 4. Who has inaugurated the National Conference on Soil Health?
Ans. Narendra Singh Tomar

Ques 5. Which country abolished the morality police known as Gasht-e-Irshad or ‘Guidance Patrol’?
Ans. Iran

Ques 6. In which city India’s first gold ATM was established?
Ans. Hyderabad

Ques 7. India and which nation have signed an agreement for an EDCF loan of Rs 1500 crore?
Ans. South Korea

Ques 8. On which day the 5th EU-India Competition Week has been inaugurated?
Ans. 5 December 2022

Ques 9. To which country the World Bank has recently approved funding of USD 250 million to strengthen environmental management?
Ans. Bangladesh

Ques 10. Who has been included in the Forbes Asia Heroes of Philanthropy list?
Ans. Gautam Adani

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here