09 September 2022 Current Affairs

0
47
09 September 2022 Current Affairs
09 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 09 September 2022 

Ques 1. On which day Malaysia celebrates its Independence Day?
Ans. August 31

Ques 2. What has the Central Government decided to rename the historic Rajpath and Central Vista Lawn in the national capital Delhi?
Ans. duty path

Ques 3. Who has signed an MoU with UK-based Smiths Detection to offer advanced, high-energy scanning systems in the Indian market?
Ans. BEL

Ques 4. Which towns have joined the UNESCO Global Network of Learning Cities?
Ans. Warangal, Thrissur and Nilambur

Ques 5. Who has been appointed by the Appointments Committee of the Cabinet as the Executive Director of India in the IMF?
Ans. Krishnamurthy Subramaniam

Ques 6. By which year India will overtake Germany as per the current growth rate of the State Bank of India research report?
Ans. 2027

Ques 7. ISRO partnered with which nation space agency in space technology during Bengaluru Space Expo?
Ans. Australia

Ques 8. Who has been appointed as the Ambassador of India to Thailand?
Ans. Nagesh Singh

Ques 9. Which state government has appointed actor Kicha Sudeep as the brand ambassador for Punyakoti Dattu Yojana?
Ans. Karnataka

Ques 10. When is Brazil Independence Day celebrated in September?
Ans. 7 September

Ques 11. Which nasal vaccine has been approved by CDSCO to deal with Kovid infection?
Ans. ‘CHAD-36’

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here