08 September 2022 Current Affairs

0
24
08 September 2022 Current Affairs
08 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

08 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 08 September 2022 

Ques 1. Which state hosted the ‘State Science and Technology (S&T) Ministers’ Conference’?
Ans. Gujarat

Ques 2. Where will the nation’s first “Night Sky Century” be ready?
Ans. Ladakh

Ques 3. When is ‘National Sports Day’ celebrated?
Ans. 29 August

Ques 4. Liz Truss was named as the new Prime Minister of which nation?
Ans. United Kingdom

Ques 5. By which year will India become the third largest economy in the world?
Ans. Till 2029

Ques 6. Which has become the first state in India to launch the Shoe and Leather Product Policy 2022?
Ans. Tamil Nadu

Ques 7. Which country announced hosting the US-Pacific Island Country Summit for the first time?
Ans. America

Ques 8. Which is the first country to approve a needle-free, inhaled version of the COVID-19 vaccine?
Ans. China

Ques 9. Who has won the Dutch Grand Prix in the Formula One Championship?
Ans. Max Wastrupen

Ques 10. Who has been elected as a whole-time member of SEBI?
Ans. AN Gopalakrishnan

Ques 11. Who has been appointed as the new MD and CEO of Tamil Nadu Marketelay Bank?
Ans. S Krishnan

Ques 12. Where was the joint exercise Vajra Prahar between India and America concluded?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 13. Which state government has launched the Global Startup Challenge – Ventures?
Ans. Karnataka

Ques 14. Ayurveda company Dabur India Limited has appointed acts as the new brand ambassador of its toothpaste brand Dabur Red Paste.
Ans. Amitabh Bachchan

Ques 15. India has become the world’s largest economy, leaving Britain behind.
Ans. 5V

Ques 16. Which state got a second railway station after 100 years?
Ans. Nagaland

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here