10 September 2022 Current Affairs

0
61
10 September 2022 Current Affairs
10 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 10 September 2022 

Ques 1. Who has won an Emmy Award for his voice in the Netflix documentary “Our Great National Parks”?
Ans. Barack Obama

Ques 2. Where was the 10th National Maritime Search and Rescue Exercise, ‘ SAREX 2022’, organized?
Ans. Chennai

Ques 3. Who has won the gold medal in the Malaysia chess competition?
Ans. Anishka Biyani

Ques 4. Which Kingdom has become the first state in the country to set up a modified bio-village?
Ans. Tripura

Ques 5. In which state ‘Nuakhai Utsav’ is celebrated?
Ans. Odisha

Ques 6. Which state ranks first in the use of the e-prosecution portal?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. Who inaugurated NALSA’s Citizen Service Center at Jaisalmer House, New Delhi?
Ans. Justice Uday Umesh Lalit

Ques 8. Who has been appointed by All India Radio as the Director General of the News Services Division?
Ans. Vasudha Gupta

Ques 9. Which has become the new district of Chhattisgarh?
Ans. Mohla – Manpur – Ambagarh

Ques 10. Who has been appointed by the government as the interim chief of ONGC?
Ans. Rajesh Kumar Srivastava

Ques 11. Which state government has launched the ‘Pudhumai Pen’ (Modern Women) scheme?
Ans. Tamil Nadu

Ques 12. With which country has India signed MoU on Biodiversity Conservation?
Ans. Nepal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here