09 May 2024 Current Affairs

0
32
09 May 2024 Current Affairs
09 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

09 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

09 May 2024 Current Affairs

Ques 1. Which campaign is being run by Rajasthan Patrika to save birds from the heat?
Ans. Bird Friend Campaign

Ques 2. Who has won the Miami F1 Grand Prix 2024 title?
Ans. Lando Norris

Ques 3. How long has Vladimir Putin been the President of Russia?
Ans. 1999

Ques 4. Through joint research by Life Sciences University of Warsaw, Poland and Jayanarayan Vyas University, which tree has been declared number one in cleaning the air?
Ans. Peepal

Ques 5. Who has been appointed as the Chairman of GST Reconsideration Tribunal – GST AT by the Government of India?
Ans. Sanjay Kumar Mishra

Ques 6. Who has been appointed Chairman of the Grappling Committee for Jammu and Kashmir?
Ans. Sania Qadri

Ques 7. Where is the ‘Wed in India’ Expo being organized by the Union Tourism Ministry?
Ans. Jaipur

Ques 8. Where was the fourth session of the India-Ghana Joint Trade Committee held?
Ans. Ankara

Ques 9. Who is Henry Dunant?
Ans. Founder of the International Red Cross

Ques 10. Who has been appointed Director in the Ministry of AYUSH?
Ans. Subodh Kumar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here