09 March 2023 Current Affairs

0
143
09 March 2023 Current Affairs
09 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 09 March 2023 

Ques 1. When will ‘International Women’s Day’ be celebrated?
Ans. on 08 March

Ques 2. Which neighboring nation of India has tied up with ISA to increase the use of solar energy?
Ans. Bangladesh

Ques 3. Where has Asia’s longest-ever cycle race started?
Ans. Srinagar

Ques 4. Who has launched the ‘Har Payment Digital Mission’ to promote digital payments?
Ans. Reserve Bank of India

Ques 5. According to the IMF, which nation has the potential to contribute 15% of global growth in 2023?
Ans. India

Ques 6. Who has partnered with Microsoft to bring ‘quantum computing’ to customers?
Ans. HCL

Ques 7. Education Minister has launched an NBS course in which IIT?
Ans. IIT Madras

Ques 8. The retail business of ‘Citibank’ has merged with which bank?
Ans. Axis Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here