08 March 2023 Current Affairs

0
164
08 March 2023 Current Affairs
08 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

08 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 08 March 2023

Ques 1. When is World Tennis Day celebrated?
Ans. on 06 March

Ques 2. Who authorizes the book India’s Vaccine Growth Story – From Cowpox to Vaccine Friendship?
Ans. Sajjan Singh Yadav

Ques 3. When is zero discrimination day celebrated?
Ans. 01 March

Ques 4. Who became the third cricketer to score 12,000 runs in T20 cricket?
Ans. Career Pollard

Ques 5. Which kingdom has won the Santosh Trophy after 54 years?
Ans. Karnataka

Ques 6. The first labor 20 meetings will be held in which city?
Ans. North Amritsar

Ques 7. ‘Bola Tinubu’ has become the new President of which nation?
Ans. Nigeria

Ques 8. Which state of India has established the ‘world’s first’ bamboo crash barrier on the highway of India?
Ans. Maharashtra

Ques 9. Who has won the BBC Indian Sportswomen of the Year title of 2022?
Ans. Meerabai Chanu

Ques 10. Which state government has launched the ‘Ladli Bahna’ scheme for women?
Ans. North Madhya Pradesh

Ques 11. The Prime Minister of which country will be the chief guest in the 8th Raisina dialogue?
Ans. Italy

Ques 12. Who has been nominated as MD and CEO of Pramerika Life Insurance?
Ans. Pankaj Gupta

Ques 13. Which place has India finished in the Global Quality Infrastructure Index 2021 ‘?
Ans. 10th

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here