10 June 2022 Current Affairs

0
104
10 June 2022 Current Affairs
10 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 June 2022 Current Affairs:  we share daily updated Current Affairs for all Exams. This topic is the most important part of all competitive exams. These posts are important for all the candidates preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 June 2022 

Ques 1. Which luxury cruise liner was flagged off from Chennai port by Tamil Nadu Chief Minister MK Stalin.
Ans. Empress

Ques 2. Which state government has tied up with IPPB for the digital life certificate of pensioners?
Ans. Tamil Nadu

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Who has been awarded by UIC (ISRA) International Sustainable Railway Awards in the category of “Best Use of Zero-Carbon Technology” for feeding solar power directly to a 25 VK AC Traction System?
Ans. Indian Railways

Ques 4. Which Nation former captain Darren Sammy has received the ‘Sitara-e-Pakistan’ award?
Ans. West Indies

Ques 5. When was the first phase of the ‘Har Ghar Dastak 2.0’ campaign launched?
Ans. November 2021

Ans. Ques 6. Which Nation has rejected the consignment of Indian wheat?
Ans. Turkey

Ques 7. Who has taken over as a full-time member of (SEBI) Securities and Exchange Board India?
Ans. Ashwani Bhatia

Ques 8. When is Global Mother and Father’s Day celebrated?
Ans. 01 June

Ques 9. Bhajan Sopori has passed away Who was he?
Ans. santoor player

Ques 10. The Chief Minister of which Kingdom has launched the AAYU App?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here