09 July 2023 Current Affairs

0
84
09 July 2023 Current Affairs
09 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 09 July 2023 

Ques 1. When is National Postal Employees Day celebrated?
Ans. July 01

Ques 2. Which institute has tied up with CRI Trust to launch ‘Career Guidance and Career Assessment’ program for budding engineers?
Ans. IIT, Jodhpur

Ques 3. Which state has become the largest MFI market in India?
Ans. Bihar

Ques 4. India’s first IIT campus will be set up in which city of Tanzania?
Ans. Zanzibar

Ques 5. What has the World Meteorological Organization (WMO) released?
Ans. ‘Ozone UV Bulletin’

Ques 6. Who took over as the chairman of Coal India?
Ans. PM Prasad

Ques 7. Which Indian film director has been honored with the Best Director award at the British National Awards?
Ans. Shekhar Kapur

Ques 8. ADB has approved a loan of US$ 50 million to which country for policy reforms?
Ans. Nepal

Ques 9. On which theme ‘Rajasthan Domestic Travel Mart’ (RDTM) will be organized by the State Tourism Department?
Ans. Sustainable tourism

Ques 10. Which company started five all-women branches?
Ans. Piramal Finance

Ques 11. Who has launched the ‘Euclid Space Telescope’?
Ans. European Space Agency

Ques 12. In which country more than 2200 earthquake tremors have been recorded?
Ans. Iceland

Ques 13. Which country has become the top source of international travelers within Asia?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here