10 July 2023 Current Affairs

0
68
10 July 2023 Current Affairs
10 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

10 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 10 July 2023 

Ques 1. Which men’s team won the second FIH Hockey Pro League title?
Ans. netherlands

Ques 2. Which country has introduced stricter quality control checks on Indian pharma products?
Ans. Gambia

Ques 3. When is the World Kiswahili Language Day 2023 celebrated?
Ans. July 7

Ques 4. Where has Startup 20 Summit started?
Ans. Gurugram

Ques 5. Who took over as the chairman of Coal India?
Ans. PM Prasad

Ques 6. Flipkart has partnered with which bank to facilitate personal loans on its platform?
Ans. Axis Bank

Ques 7. Who has recently been appointed as the President of Basketball Federation of India?
Ans. Adhav Arjun

Ques 8. Where has Prime Minister Modi inaugurated wildlife friendly highway projects?
Ans. Chhattisgarh

Ques 9. Who took oath as the new Deputy Chief Minister of Maharashtra?
Ans. Ajit Pawar

Ques 10. Which country has become the top source of international travelers within Asia?
Ans. India

Ques 11. Where is the UAE-India summit held
Ans. Abu Dhabi

Ques 12. Who has resigned as the President of Microsoft India?
Ans. Anant Maheshwari

Ques 13. Who has been appointed as India Policy Head by Google recently?
Ans. To Srinivasa Reddy

Ques 14. Which country is hosting the United Nations High Level Political Forum?
Ans. New York

Ques 15. Where will the 67th TAAI conference begin?
Ans. Colombo

Ques 16. Who has become the first PSB to allow credit card based UPI payments?
Ans. Canara Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here