07 December 2022 Current Affairs

0
86
07 December 2022 Current Affairs
07 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 07 December 2022 

Ques 1. Mount Sumeru volcano erupted in December 2022 It is located in which country?
Ans. Indonesia

Ques 2. Which NASA crew’s two astronauts worked for seven hours outside the International Space Station?
Ans. Expedition 68 crew

Ques 3. When is Navy Day celebrated in India?
Ans. 04 December

Ques 4. Bureau of Indian Standards has tied up with how many engineering institutes?
Ans. 6

Ques 5. Who among the following will lead the Indian delegation to the Space Debate to be held in Abu Dhabi?
Ans. Dr. Jitendra Singh

Ques 6. Which team reached the quarter-finals for the 10th time in the FIFA World Cup?
Ans. England

Ques 7. Which nation’s Great Barrier Reef will be listed as a World Heritage Site?
Ans. Australia

Ques 8. In which city is the first G-20 Sherpa meeting being held under the chairmanship of India?
Ans. Udaipur

Ques 9. In which city will the 6th Vande Bharat train be inaugurated in December 2022?
Ans. Nagpur

Ques 10. Which company’s current CEO Krishan Kumar Chutani has resigned from the company?
Ans. Dabur International Company

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here