09 August 2023 Current Affairs

0
81
09 August 2023 Current Affairs
09 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 09 August 2023 

Ques 1. Union External Affairs Minister Dr S. Which portal has been launched by Jaishankar?
Ans. Study India Portal

Ques 2. In which state the endangered Himalayan vulture has been successfully bred for the first time?
Ans. Assam

Ques 3. In which city is the Hockey Men’s Asian Champions Trophy being organized?
Ans. Chennai

Ques 4. How many players have registered in the Rajiv Gandhi Rural and Urban Olympic Games organized in the state?
Ans. 58 lakh 51 thousand

Ques 5. Who inaugurated the National Highway projects in Odisha?
Ans. Amit Shah

Ques 6. Who has been honored with the Lokmanya Tilak National Award?
Ans. Narendra Modi

Ques 7. Union Defense Minister Rajnath Singh has inaugurated the ‘132nd Durand Cup’ in which state?
Ans. Assam

Ques 8. In which state the establishment of mangrove cell was announced
Ans. West Bengal

Ques 9. Who has been appointed as the Vice-Chancellor of Maharaja Ganga Singh University, Bikaner by Governor Kalraj Mishra?
Ans. Manoj Dixit

Ques 10. How many transit routes has Bangladesh allowed to India in August 2023?
Ans. 4

Ques 11. Who will get 100 e-buses under Smart City Project Limited?
Ans. Jammu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 08 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here