07 August 2023 Current Affairs

0
77
07 August 2023 Current Affairs
07 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

07 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 07 August 2023 

Ques 1. On which day the 13th ‘Indian Organ Donation Day’ has been observed?
Ans. 03 August

Ques 2. Which important event in the life of Willy De Bruyne was celebrated by Google with a doodle in August 2023?
Ans. 109th birth anniversary

Ques 3. 10 new sites in India have been included in the list of Ramsar sites, how many Ramsar sites have been designated in India so far?
Ans. 64

Ques 4. Twitter’s TweetDeck renamed?
Ans. ‘Xpro’

Ques 5. ‘Dewari Gaon’ in Prayagraj of Uttar Pradesh state will be developed as?
Ans. Rural Tourism Center

Ques 6. State Bank of India (SBI) reported a growth of what percent in its net profit for the first quarter, which reached ₹16,884 crore?
Ans. 178.25%

Ques 7. Where will the first species survival center of South Asia be set up?
Ans. India

Ques 8. Who has been appointed as the interim chairman of the Delhi Electricity Regulatory Commission (DERC) by the Supreme Court in August 2023?
Ans. Justice Jayant Nath

Ques 9. Which country has become the third largest coal supplier to India?
Ans. Russia

Ques 10. Pedro Sanchez has been elected acting Prime Minister of which country?
Ans. spain

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 07 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here