08 August 2023 Current Affairs

0
64
08 August 2023 Current Affairs
08 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

08 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 08 August 2023 

Ques 1. From which country India has received ‘Anti Tank Spike NLOS’ missiles?
Ans. Israel

Ques 2. Prime Minister Narendra Modi will attend which conference in South Africa?
Ans. BRICS Summit

Ques 3. Where has Asia’s highest ever land art group exhibition been started?
Ans. leh

Ques 4. In which state the 132nd Durand Cup has been inaugurated by Defense Minister Rajnath Singh on 5th August 2023?
Ans. Assam

Ques 5. Which Italian footballer has retired?
Ans. Gianluigi Buffon

Ques 6. In which state the first ‘gas-insulated substation’ has been inaugurated?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 7. Who has been appointed as the chairman of ‘Qualcomm India’?
Ans. Savi Soin

Ques 8. Who has been appointed as Additional Director General of Military Nursing Service?
Ans. Amita Rani

Ques 9. Which initiative was announced by Union Finance Minister Nirmala Sitharaman during her visit to Adichanallur archaeological site in Tamil Nadu in August 2023?
Ans. Iconic Site Museum

Ques 10. Where did Finance Minister Nirmala Sitharaman lay the foundation stone of the ‘Iconic Places Museum’?
Ans. Tamil Nadu

Ques 11. In which state the ninth edition of ‘Malabar River Festival’ has been started?
Ans. Kerala

Ques 12. How much amount has been sanctioned by NABARD to the ‘Rajasthan’ government for rural development?
Ans. Rs 1974 crore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 08 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here