09 August 2022 Current Affairs

0
102
09 August 2022 Current Affairs
09 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 09 August 2022 

Ques 1. Which Indian company entered the Fortune Global 500 list for the first time in August 2022?
Ans. life insurance corporation

Ques 2. The Chief Minister of which kingdom has started the Mahatari Nyay Rath Yatra?
Ans. Chhattisgarh

Ques 3. Martand Sun Temple, which was in news, is located in which state/UT?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 4. Which kingdom held the maximum number of meetings of the state assembly in 2021?
Ans. Kerala

Ques 5. Which has become the first state to start semiconductor policy with subsidy?
Ans. Gujarat

Ques 6. According to the Election Commission, the youth who have attained the age of how many years can apply in advance for the Electoral Card.
Ans. 17

Ques 7. In which city was the ‘NCB National Conference on Drug Trafficking and National Security’ held?
Ans. Chandigarh

Ques 8. Balwinder Safri has passed away Who was he?
Ans. singer

Ques 9. Which institute launched the ‘Face Recognition Facility’ for pensioners to submit their life certificates?
Ans. EPFO

Ques 10. Which state government has announced to launch of Mukhyamantri Sarathi Yojana?
Ans. Jharkhand

Ques 11. Who has been named as the new MD and CEO of the (NSE) National Stock Exchange?
Ans. Ashish Chauhan

Ques 12. Who has launched the 11th Agriculture Census 2021-22 in India?
Ans. Narendra Singh Tomar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here