10 August 2022 Current Affairs

0
72
10 August 2022 Current Affairs
10 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 10 August 2022 

Ques 1. Who will be awarded the ‘Karnataka Ratna award posthumously on November 1, 2022?
Ans. Puneet Rajkumar

Ques 2. Which kingdom has hosted the FIDE Chess Olympiad for the first time?
Ans. Gujarat

Ques 3. In which state ‘Donny Polo Airport’, which was in news, is located?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 4. Who has inaugurated the convention on drug trafficking?
Ans. Amit Shah

Ques 5. Who presides over the meeting of the Governing Council of NITI Aayog?
Ans. the prime minister of India

Ques 6. Which country won the Under-20 SAFF Football Championship title?
Ans. India

Ques 7. What is the name of the common portal for all official award recommendations and nominations?
Ans. National portal

Ques 8. Which Indian authority has partnered with the Quality Council of India?
Ans. national health authority

Ques 9. How many billion dollars did India’s foreign exchange reserves reach?
Ans. 571

Ques 10. In CWG 2022, Amit Panghal won the gold medal in boxing by defeating Kieren McDonald of England in the men’s how many kg finals.
Ans. 51 kg

Ques 11. Where was the Swami Vivekananda Yuva Shakti Yojana launched?
Ans. Karnataka

Ques 12. Who has been appointed as the chairman of SEBI’s 15-member committee to attract foreign investment?
Ans. KV Subramaniam

Ques 13. Which country has launched gold coins as a currency to combat inflation?
Ans. Zimbabwe

Ques 14. Which day is observed globally on the 6th of August every year?
Ans. Hiroshima Day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here