08 August 2022 Current Affairs

0
78
08 August 2022 Current Affairs
08 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

08 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 08 August 2022 

Ques 1. 6th August is celebrated as which of the following day in the world?
Ans. Hiroshima day

Ques 2. Which organization test-fired indigenously developed laser-guided ATGM?
Ans. D R d o

Ques 3. To whom has Amazon India tied up for equal delivery?
Ans. Indian Railways

Ques 4. ‘Yudh Abhyas’ is a military exercise conducted between India and which country?
Ans. USA

Ques 5. Where will the International Dairy Federation World Dairy Summit be held?
Ans. New Delhi

Ques 6. What is the repo rate after the August 2022 (MPC) Monetary Policy Committee meeting?
Ans. 5.4%

Ques 7. Which former Indian cricket player was awarded an honorary doctorate?
Ans. Suresh Raina

Ques 8. India’s top wrestler Bajrang Punia won the gold medal in the Commonwealth Games 2022 by defeating Leklan McNeil on 5 August, but Leklan McNeil is a wrestler from which nation?
Ans. Canada

Ques 9. Who has won the gold medal in women’s wrestling in the Commonwealth Games 2022?
Ans. Sakshi Malik

Ques 10. Which two countries have joined NATO?
Ans. Sweden and Finland

Ques 11. Which country declared monkeypox disease a public health emergency?
Ans. America

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here