07 October 2022 Current Affairs

0
48
07 October 2022 Current Affairs
07 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 07 October 2022 

Ques 1. Which state government is going to launch the “Aapki Yojana Aapki Sarkar Aapki Se program”?
Ans. Jharkhand

Ques 2. Which country has scrapped the proposal to cut taxes for the rich?
Ans. UK

Ques 3. Which award has been received by Mamta Kalia’s book “Jeete Ji Allahabad”?
Ans. Valley of Words Award

Ques 4. Which day is observed every year on 4 October to raise awareness about improving animal welfare standards across the world?
Ans. world animal day

Ques 5. Svante Pabo, who won the 2022 Nobel Prize in Physiology or Medicine, is a geneticist from which country?
Ans. Sweden

Ques 6. What is the estimated GDP growth rate of India in 2022, as per the report of the United Nations Conference on Trade and Development?
Ans. 5.70 percent

Ques 7. Light Combat Helicopter “Prachanda” has been inducted into which airbase of the Indian Air Force?
Ans. Jodhpur Airbase

Ques 8. Which Union Minister has launched the web portal for Prime Minister’s Award for Excellence in Public Administration 2022?
Ans. Dr. Jitendra Singh

Ques 9. Which state government has launched a welfare scheme named the ‘Asra’ pension?
Ans. Telangana

Ques 10. Who has launched “Feet India Freedom Run 3.0”?
Ans. Sports Minister Anurag Thakur

Ques 11. Who has become the independent director of Stashfin?
Ans. Vijay Jasuja

Ques 12. Who won the Singapore Formula 1 Grand Prix 2022?
Ans. Sergio Perez

Ques 13. Who has won the FIBA ​​Women’s Basketball World Cup?
Ans. America

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here