07 March 2023 Current Affairs

0
127
07 March 2023 Current Affairs
07 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

07 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 07 March 2023 

Ques 1. National Safety Day is celebrated on 04 March with which theme?
Ans. Our aim, zero loss

Ques 2. Which state’s ‘Jaswin Aldrin’ has won the national record in the AFI National Jumping Competition?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. When is World NGO Day celebrated?
Ans. February 27

Ques 4. Who has approved Nano DAP fertilizer after Nano Urea for farmers?
Ans. Dr. Mansukh Mandaviya

Ques 5. The 13th-century temple has been discovered in the Cuddapah district of which state?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 6. Who has hosted the first 1202 sub-ministerial meeting to discuss investment proposals?
Ans. uae

Ques 7. Who has won the title of Junior Kabaddi World Championship 2023?
Ans. India

Ques 8. 10 years after his retirement, which player’s life-size statue has been announced at the Wankhede Stadium?
Ans. Sachin Tendulkar

Ques 9. Which robotic elephant has been introduced in the temple to perform ritual duties?
Ans. Kerala

Ques 10. Where has Union Home Minister Amit Shah launched the Safe City Project?
Ans. Bangalore

Ques 11. Recently ‘Hekhani Jakhalu’ has created history by becoming the first woman MLA in which state?
Ans. Nagaland

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here