08 July 2023 Current Affairs

0
80
08 July 2023 Current Affairs
08 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

08 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 08 July 2023

Ques 1. Which country has been invited as the guest country in the ’23rd Shanghai Summit’?
Ans. Turkmenistan

Ques 2. When is National Statistics Day celebrated?
Ans. June 29

Ques 3. Where was the 32nd Durand Cup tournament held?
Ans. Kolkata

Ques 4. At which place the first IIT of African continent will open in October 2023?
Ans. Tanzania

Ques 5. Where is the Hemis Festival celebrated?
Ans. Ladakh

Ques 6. The short film ‘Manhoos’ has been nominated as the best film in the SWIFF Festival-2023 held in New York, who is the filmmaker of this film?
Ans. Anjali Tripathi

Ques 7. Where will the third mega food park be built in Rajasthan?
Ans. Jodhpur

Ques 8. Which state is associated with ‘Ekamra Project’ for the development of ancient temples?
Ans. Odisha

Ques 9. Who is the chairman of the senior men’s cricket selection committee of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Ans. Ajit Agarkar

Ques 10. Who won the Best Director award at the British National Awards?
Ans. Shekhar Kapur

Ques 11. Where will the Divya Kala Mela be organized?
Ans. Jaipur

Ques 12. When will the Rajasthan portion of the ‘Green Field Expressway’ be inaugurated?
Ans. July 8, 2023

Ques 13. How many megawatt third unit based on ultra super critical technology will be set up in Kalisindh thermal power plant?
Ans. 800 MW

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here