07 August 2022 Current Affairs

0
31
07 August 2022 Current Affairs
07 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 07 August 2022 

Ques 1. Which ministry launched the ‘Saksham Anganwadi and Poshan 2.0’ scheme?
Ans. Ministry of Women and Child Development

Ques 2. Who has become the richest woman in India?
Ans. Roshni Nadar

Ques 3. The world’s largest floating solar power plant is to be built in which state?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 4. Which player defeated James Willstrop of England to win India’s first Commonwealth Games singles squash medal in the 2022 Commonwealth Games?
Ans. Saurav Ghoshal

Ques 5. Which country has won the World Athletics Championships 2022?
Ans. America

Ques 6. The astronomical observatory of which state has been included in the list of important endangered heritage observatories of UNESCO?
Ans. A state in Eastern India

Ques 7. In which state did Nitin Gadkari inaugurate and lay the foundation stone for 6 National Highway projects?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 8. Who has announced retirement from Formula One?
Ans. Sebastian Vettel

Ques 9. Which is the first bank in India to list its payment gateway platform on Income Tax Department’s TIN 2.0 platform?
Ans. federal bank

Ques 10. In which state ‘Bonalu Festival’ has started?
Ans. Telangana

Ques 11. Which state has topped in the utilization of the Agricultural Infrastructure Fund in the financial year 2021-22?
Ans. Andra Pradesh

Ques 12. In which nation the largest pink diamond named ‘Lulo Rose’ has been found after 300 years?
Ans. Angola

Ques 13. Who inaugurated Shrimad Rajchandra Hospital in Gujarat?
Ans. Narendra Modi

Ques 14. Which famous film and stage actor passed away on 4th August?
Ans. Mithilesh Chaturvedi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here