07 September 2021 Current Affairs

0
197
07 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

07 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 07 September 2021 

Ques 1. What is the rank of India in the Tokyo Para Olympics held?
Ans. 24th

Ques 2. Which has become India’s first e-vehicle amiable highway?
Ans. Delhi – Chandigarh Highway

Ques 3. Which bank raised Rs 4,000 crore through Additional Tier 1 (ATI) bonds?
Ans. state bank of India

Ques 4. Which country has become the first Asian nation to launching the Plastic Pact?
Ans. India

Ques 5. The Government of Ireland has foist a fine of Rs 1971 crore on which company for not maintaining translucency in the privacy policy of the users?
Ans. WhatsApp

Ques 6. In which city did Smt Nirmala Sitharaman has lain the foundation stone of the office building of the Income Tax Department?
Ans. Bangalore

Ques 7. Ladakh has been declared 2 endangered species snow leopard and which new state animal state bird?
Ans. black-necked crane

Ques 8. Which organization has releasing the Social Security Report 2020-22?
Ans. international labor organization

Ques 9. Who has approved the indigenous corona vaccine (covid -19)CORBEVAX for a clinical trial?
Ans. Drug Controller General of India

Ques 10. Which e-commerce company has announcing to launch of the Kisan Store Law?
Ans. Amazon India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here