06 October 2022 Current Affairs

0
54
06 October 2022 Current Affairs
06 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

06 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 October 2022

Ques 1. Tulsi Tanti has passed away, who was he?
Ans. Founder of Suzlon Energy

Ques 2. In which country’s lab for the first time a new wolf been created by cloning arctic wolves?
Ans. China

Ques 3. Who has been appointed as Deputy Election Commissioner?
Ans. Ajay Bhadoo

Ques 4. Which Kingdom government will launch the ‘Matrubhumi Yojana Portal’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. What is the first indigenously developed Light Combat Helicopter (LCH) name?
Ans. fierce

Ques 6. Who has been awarded the Valley of Words Award?
Ans. Mamta Kalia

Ques 7. Which Indian writer has won the Hermann Kesten Prize?
Ans. Meena Kandasamy

Ques 8. What is the minimum net worth of (RRBs) Regional Rural Banks to be eligible to be listed on the stock exchanges?
Ans. Rs 300 crore

Ques 9. Which ministry has launched Swachh Toycathon?
Ans. Ministry of Housing and Urban Affairs

Ques 10. When is World Animal Welfare Day celebrated every year to protect animals?
Ans. 4 October

Ques 11. Where was the 20th meeting of the Prosecutor General of SCO member countries held?
Ans. Astana

Ques 12. Three districts of which Kingdom got the national honor for water conservation and certifying every house tap by the Gram Sabha?
Ans. Haryana

Ques 13. Where will President Draupadi Murmu inaugurate the Integrated Cryogenic Engine Manufacturing Facility?
Ans. Bangalore

Ques 14. Who recently assumed the charge of the Indo Tibetan Border Police (ITBP)?
Ans. Anish Dayal Singh

Ques 15. Which bank has recently entered into a co-lending agreement with IIFL Home Finance Limited and Capri Global Capital Limited?
Ans. Punjab And Sind Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here