07 October 2021 Current Affairs

0
128
07 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

07 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Visit Our Website for the latest & updated Current Affairs. Current Affairs Is the most important topic for all Competitive exams. We Define 10 Most Question Daily

Current Affairs 07 October 2021 

Question 1. The Nobel Prize 2021 for which field has been announced to Klaus Hasselmann, Soukuro Manebe, and Giorgio Parisi?
Ans. physics

Question 2. Which ministry has organized the conference on the Buddhist circuit to promote the potential of Buddhist tourism?
Ans. Ministry of Tourism

️Question 3. The Union Minister of Health and Family Welfare who has released UNICEF’s “State of the World’s Children” report?
Ans. Mr. Mansukh Mandaviya

Question 4. Which edition of the bilateral maritime exercise “JIMEX” is being held between the navies of India and Japan?
Ans. fifth edition

Question 5. Which Indian state’s first consignment of GI tag sweet Mihidana has been exported to Bahrain?
Ans. West Bengal

️Question 6. Which state government has started an initiative to save elephants from electrocution death?
Ans. Government of Odisha

Question 7. Which country’s Prime Minister Abiy Ahmed has been sworn in for a second term of five years?
Ans. Ethiopia

️Question 8. Which country has successfully test-fired the Zircon hypersonic missile launched from a nuclear submarine?
Ans. Russia

️Question 9. The exercise “Mitra Shakti” has been started between India and which country?
Ans. Sri Lanka

Question 10. Who recently launched the ‘Wetlands of India’ portal?
Ans. environment minister

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here