08 October 2021 Current Affairs

0
217
08 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

08 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 08 October 2021 

Ques 1. Which state government has announced a ban on bottled water from January 01, 2022?
Ans. Sikkim

Ques 2. Which rice variety is grown in Palghar state, Maharashtra has been given GI tag?
Ans. kolam

Ques 3. At which location the next year’s Commonwealth Games have been remove from the hockey competition from 2022?
Ans. Birmingham

Ques 4. Artiste Arvind Trivedi, who played which character in the popular TV seriate “Ramayana”, has departed away?
Ans. Ravana

Ques 5. APEDA has approved for the first export consignment of value-added products made from nutmeg, passion fruit, and jackfruit from Kerala to which country?
Ans. Australia

Ques 6. In which zone the Nobel Prize 2021 has been announced to Benjamin List of Germavi and David Macmillan of America?
Ans. chemistry

Ques 7. Which Indian female sportsman has won the finest Female Player Award?
Ans. Gurjit Kaur

Ques 8. Which kingdom has become the first Indian kingdom to start organized cultivation of cinnamon?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 9. Who among the under-mentioned has been announcing by the International Finance Corporation as its new head in India?
Ans. Wendy Werner

Ques 10. In which town the High Commissioner of Bangladesh has honored the veterans of the 1971 battle on BNS Somudra Avijan?
Ans. Visakhapatnam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here