06 October 2021 Current Affairs

0
63
06 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

06 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. Visit Our Website for daily new updates.

 Current Affairs 06 October 2021

Ques 1. lately a lunar crater was named Matthew Hanson, which is located?
Ans. south pole

Ques 2. Which kingdom Minority Welfare Minister Haji Hussain Ansari has passed away?
Ans. Jharkhand

Ques 3. Which actress has been made the brand ambassador of “One District One Product (ODOP)” of Uttar Pradesh?
Ans. Kangana Ranaut

Ques 4. Vada Kolam, a rice variety produced in which state of India, has been given GI tag?
Ans. Maharashtra

Ques 5. Which day is celebrated whole the world on 5th October?
Ans. world teachers day

Ques 6. David Julius and Ardem Patapoutian of America have been jointly announced the “Nobel Prize 2021” for which field?
Ans. Medicine

Ques 7. In which state the Vice President M Vekaiah Naidu has distributed the popular Gopinath Bordoloi Awards?
Ans. Assam

Ques 8. Which international organization has released a report “Global Financial Stability Report” on cryptocurrencies?
Ans. International Monetary Fund

Ques 9. In how many reserves, Union Environment Minister Bhupendra Yadav has been started tiger rallies?
Ans. 51 Reserve

Ques 10. Under the guidance of the first chairman of which commission, Gau Vrati Dr. Vallabhbhai Kathiriya has launched Kamdhenu Deepawali 2021 campaign?
Ans. National Kamdhetu Commission

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here