07 May 2023 Current Affairs

0
213
07 May 2023 Current Affairs
07 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

07 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 07 May 2023

Ques 1. Which player has won the bronze medal in the Asian Youth Athletics Championship competition?
Ans. Narpat Singh Lambor

Ques 2. Which state government has launched Mukhyamantri Kaushal Unnayan Yojana?
Ans. Uttarakhand

Ques 3. A rare melanistic tiger has been found dead in Simlipal Tiger Reserve of which kingdom?
Ans. Odisha

Ques 4. Assembly Speaker Dr. C.P. Where has Joshi inaugurated the ‘Global Stone Technology Forum-2023’?
Ans. Rajsamand

Ques 5. How many members are there in the high level committee constituted by the Government of Nagaland?
Ans. 8 members

Ques 6. Defense Minister Rajnath Singh has laid the foundation stone of a special center for which nation?
Ans. Maldives

Ques 7. Where has the world’s largest ‘Franchise Chess League’ started recently?
Ans. Dubai.

Ques 8. Who has been signed by Korean skin care brand ‘Lenny’s’ as its first brand face for India?
Ans. Athiya Shetty

Ques 9. With which country India has announced to set up a ‘Net Zero’ Innovation Virtual Center?
Ans. UK

Ques 10. Who has started ‘Mahila Samman Bachat Patra Yojana’?
Ans. Smriti Irani

Ques 11. Which edition of G20 Techsprint will be held in 2023?
Ans. 4th Edition

Ques 12. Which state government has announced the launch of an insurance scheme for toddy tappers?
Ans. Telangana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here