06 May 2023 Current Affairs

0
111
06 May 2023 Current Affairs
06 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 May 2023 

Ques 1. USCIRF report has recently declared which country as a country of special concern?
Ans. India

Ques 2. Happiness Survey of Happiness Consulting – What is the rank of Rajasthan in 2022?
Ans. 27th

Ques 3. Which payment bank has collaborated with National payment Corporation of India(NPCI)?
Ans. Airtel Payment Bank

Ques 4. Which state government has started Mukhyamantri Kaushal Unnayan Rozgar Yojana?
Ans. Uttarakhand.

Ques 5. Who has written the book titled ‘A Resurgent Northeast: Narratives of Change’?
Ans. Ashish Kundra

Ques 6. Which Military Cantonment Board of Rajasthan will be abolished by the Defense Ministry?
Ans. Nasirabad, Ajmer

Ques 7. In which year Ajay Banga, who is going to become the 14th President of the World Bank, was honored with the Padma Shri award?
Ans. 2016

Ques 8. Which nation’s jailed women journalists have won the top UN award?
Ans. Iran

Ques 9. India and which country has recently organized the 12th round of Foreign Office Consultations?
Ans. Egypt.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here