06 March 2023 Current Affairs

0
113
06 March 2023 Current Affairs
06 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 March 2023 

Ques 1. Where has Union Minister Anurag Thakur launched the youth festival?
Ans. IIT Ropar

Ques 2. The Competition Commission of India (CCI) is organizing a National Conference on Economics of Competition Law on 3 March 2023. The conference is being organized every year since which year?
Ans. 2016

Ques 3. Gold mines have been found in three districts of which kingdom?
Ans. Odisha

Ques 4. Who has recently launched NASA’s Crew-6 mission?
Ans. SpaceX

Ques 5. iPhone maker Foxconn will invest $1 billion in which state of India?
Ans. Karnataka

Ques 6. The Chief Minister of which state submitted his resignation letter to the Governor of the state Satyadev Narayan Arya on March 3, 2023.
Ans. North Tripura

Ques 7. Where is the 4th edition of Gov Games being hosted?
Ans. north Dubai

Ques 8. On which country has the US imposed new sanctions related to oil and petrochemicals?
Ans. Iran

Ques 9. Who has inaugurated the Global Conference and Expo on Traditional Medicine?
Ans. Sarbananda Sonowal

Ques 10. With which country India has signed a framework mechanism for mutual recognition of qualifications that will help in reducing the mobility of students and professionals between the two countries?
Ans. North Australia

Ques 11. Who has recently been appointed as the Director General of ‘Sashatra Seema Bal’?
Ans. Rashmi Shukla.

Ques 12. Which nation has installed the world’s first bamboo barrier?
Ans. India

Ques 13. Who has recently been honored with the Player of the Year award by the Asia Player Chess Federation?
Ans. D Gukesh.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here