07 February 2024 Current Affairs

0
19
07 February 2024 Current Affairs
07 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

07 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 07 February 2024 

Ques 1. ‘Carl Weathers’ has died at the age of 76, who was he?
Ans. Actor

Ques 2. Where was the Center of Excellence (COE) on e-waste management inaugurated by the Ministry of Electronics and Information Technology?
Ans. C-MET, Hyderabad

Ques 3. UltraTech Cement and Rajasthan Patrika have jointly started which campaign for the development of villages with the resolve of ‘Gaon Banega, Tehne Desh Badhega’?
Ans. Yashasvi Sarpanch

Ques 4. Which country’s army will start ‘textile business’?
Ans. Nepal

Ques 5. Which bank has launched the latest mobile banking app Money2 India (Canada)?
Ans. ICICI Bank

Ques 6. Which senior officer of the Indian Administrative Service has taken over as the Secretary of the ‘Ministry of Information and Broadcasting’?
Ans. Sanjay Jaju

Ques 7. Which state government announced free access to Patuzumab-Trastuzumab drug combination for Her2 breast cancer patients?
Ans. Goa

Ques 8. Who has been appointed as the 19th Advocate General of Rajasthan?
Ans. Rajendra Prasad

Ques 9. Which has become the first European country to launch UPI?
Ans. France

Ques 10. Which state’s unique language ‘Madhika’ is on the verge of extinction?
Ans. Kerala

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here