06 December 2022 Current Affairs

0
33
06 December 2022 Current Affairs
06 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

06 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 December 2022 

Ques 1. Who among the following was appointed as the Chief Secretary of Andhra Pradesh?
Ans. Jawahar Ready

Ques 2. Which country’s highest volcano Mount Semeru has suddenly erupted?
Ans. Indonesian

Ques 3. Which state government has waived the loan of 14 thousand crore rupees of 22 lakh farmers?
Ans. Rajasthan

Ques 4. Who has planned India’s first retail municipal green bond?
Ans. Indore

Ques 5. When is the International Day of Solidarity with the Palestinian People observed?
Ans. 29 November

Ques 6. Which state passed bills to make the anti-conversion law more stringent?
Ans. Uttarakhand

Ques 7. On which day the World Soil Day celebrated all over the world?
Ans. On 5th December

Ques 8. Who has successfully launched the ‘RH200-sounding rocket?
Ans. ISRO

Ques 9. Which has been approved as a food animal by FSSAI recently?
Ans. Himalayan Yak

Ques 10. Which country successfully used steam to propel the Moon spacecraft?
Ans. Japan

Ques 11. In which month has the GST collection been reduced to Rs 1.46 lakh crore this year?
Ans. November

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here