• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

06 August 2023 Current Affairs06 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 06 August 2023 

Ques 1. In which state the ‘Amrit Brikshya Andolan’ app has been launched?
Ans. Assam

Ques 2. Which state’s Jedibutta Saree, Kanyakumari Matty Banana and Jaderi Namkatti products have got GI tag?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. Which category of hospitals will provide free treatment under Maharashtra government?
Ans. Government hospital

Ques 4. Where will the ‘5th World Coffee Summit’ be held?
Ans. Bangalore

Ques 5. Prime Minister Modi has urged the President of which country to implement the 13th amendment?
Ans. Sri Lanka

Ques 6. In which state ‘Aadi Perukku’ cultural festival has been celebrated?
Ans. Tamil Nadu

Ques 7. Which novel by Indian-origin author Chetan Maru has been included in the Booker Prize 2023 longlist?
Ans. Western Lane

Ques 8. Where has the D20 summit under the G20 chairmanship started?
Ans. Mysore

Ques 9. Where is the National Center of Excellence for Badminton being set up?
Ans. Guwahati, Assam

Ques 10. Which state’s ‘Jalesar Ghatu Shilp’ has got GI Tang?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. Phangnon Konyak has become the first woman parliamentarian of which state to preside over the Rajya Sabha?
Ans. Nagaland

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 06 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *