• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

05 August 2023 Current Affairs05 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

05 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 05 August 2023 

Ques 1. Which state’s products ‘Jedibutta Saree, Kanyakumari Matty Banana and Jaderi Namakatti’ have got GI tag?
Ans. Tamil Nadu

Ques 2. Which country will host the ‘5th World Coffee Conference’?
Ans. India

Ques 3. When is the ‘World Day Against Human Trafficking’ celebrated?
Ans. 30 July

Ques 4. Which mineral is not among the minerals removed from the list of nuclear minerals in the Amendment Bill?
Ans. uranium

Ques 5. Where has the ‘Civil-20 Summit’ been inaugurated by Defense Minister Rajnath Singh?
Ans. Jaipur

Ques 6. Who has announced setting up of ‘Corporate Debt Market Development Fund’ (CDMDE)?
Ans. SEBI

Ques 7. Who has topped the ISSF Junior World Championships 20023?
Ans. China

Ques 8. Who has taken over as the Chief of Staff of the Eastern Naval Command?
Ans. Vice Admiral Sameer Saxena

Ques 9. Which state government has launched an AI-powered chatbot named ‘Just Ask’ in collaboration with UNFPA?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 10. Who has started the ‘Read the Constitution and Live’ campaign?
Ans. Kalraj Mishra

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *