06 August 2022 Current Affairs

0
103
06 August 2022 Current Affairs
06 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

06 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 August 2022

Ques 1. Which state launched the ‘Chief Minister Equal Education Relief, Assistance, and Grant (Chirag)’ scheme?
Ans. Haryana

Ques 2. Tulika Mann won which medal in the Commonwealth Games 2022?
Ans. Silver Medal in Judo

Ques 3. By whom will the SSLV-D1/EOS-02 mission be launched from Satish Dhawan Space Center on 7th August 2022?
Ans. ISRO

Ques 4. Tejaswin Shankar won which medal in the Commonwealth Games 2022?
Ans. Bronze medal in the high jump

Ques 5. India has won its first gold medal by defeating which nation in the final of the Commonwealth Games 2022 lawn ball event.
Ans. South Africa

Ques 6. How many start-ups are registered in India by August 2022?
Ans. 75000

Ques 7. By whom is the Tiranga Bike Rally organized?
Ans. Union Culture Minister Kishan Reddy

Ques 8. When is World Hepatitis Day observed?
Ans. 28 July

Ques 9. On which day is ‘US Coast Guard’ Day celebrated every year?
Ans. 4 august

Ques 10. Which state ranks first in the utilization of the Agriculture Infrastructure Fund?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 11. Which has become the first city in India to make traffic data public by Google?
Ans. Aurangabad

Ques 12. Manpreet Singh and who has been named India’s flag bearer for CWG 2022?
Ans. PV Sindhu

Ques 13. Who has approved the Wildlife Protection Amendment Bill 2021?
Ans. Lok Sabha

Ques 14. Who has been chosen by Noise as the ambassador for its upcoming X-Fit 2 series smartwatch?
Ans. Vaani Kapoor

Ques 15. Which Telangana MLA recently resigned from Congress?
Ans. Rajagopal Reddy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here