06 September 2022 Current Affairs

0
45
06 September 2022 Current Affairs
06 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

06 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 September 2022 

Ques 1. Who has been appointed interim head of the All India Council for Technical Education?
Ans. M. Jagdish Kumar

Ques 2. Which nation has broken its own record for the world’s lowest fertility rate?
South Korea

Ques 3. Shumang Leela Festival is related to which state?
Ans. Manipur

Ques 4. Who has released the book New India Selected Writings 2014-19?
Ans. M Venkaiah Naidu

Ques 5. Which company has partnered with technology giants like Meta, Google, Microsoft, and Intel to launch 5G services?
Ans. reliance

Ques 6. Moody’s Investors Service has reduced India’s economic growth forecast for 2022 to what percent?
Ans. 7.7%

Ques 7. Which institute has released the report on snakebite incidence, mortality, morbidity, and socioeconomic burden in the country?
Ans. ICMR

Ques 8. Which minister has unveiled a book titled “Science Behind Suryanamaskar”?
Ans. Munjpara Mahendrabhai Kalubhai

Ques 9. In which country has Google announced a program for 100,000 developers?
Ans. India

Ques 10. What was India’s GDP growth rate in the first quarter (April-June) of this financial year 2022-23, as per the recent NSO data?
Ans. 13.5%

Ques 11. Which bank has signed a strategic partnership with Asian Development Bank to support and promote supply chain finance solutions in India?
Ans. IndusInd bank

Ques 12. Who has been appointed interim head coach for the Asia Cup 2022?
Ans. VVS Laxman

Ques 13. Which state/UT launched the ‘Startup Pitch Challenge’ to provide a platform for startups in manufacturing-related sectors?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here