05 September 2022 Current Affairs

0
53
05 September 2022 Current Affairs
05 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

05 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 05 September 2022 

Ques 1. RBI will auction four dated government securities worth how many rupees (in crores) on September 2, 2022?
Ans. 33000

Ques 2. Which organization manufactures the Tejas Mark-2 fighter jets?
Ans. HAL

Ques 3. Union Minister Hardeep Puri has launched the ‘Smart Solutions Challenge and Inclusive Cities Award 2022’, an initiative of that award.
Ans. National Institute of Urban Affairs in India and United Nations (UN)

Ques 4. Which bank has launched a cashback credit card?
Ans. SBI

Ques 5. Which Kingdom government has launched ‘CM Udyog Khiladi Unnayan Yojana’?
Ans. Uttarakhand

Ques 6. Which figure in the New Naval Ensign has the national emblem inside?
Ans. blue octagon

Ques 7. In which country a city is named after AR Rahman?
Ans. Canada

Ques 8. US Open Tennis, the fourth and final Grand Slam of the year, began in which town?
Ans. New York

Ques 9. All India Council for Technical Education (AICTE) has tied up with whom to accelerate digital creativity skills across the country.
Ans. Adobe

Ques 10. Which country is leading the cyber security exercise “Synergy”?
Ans. India

Ques 11. Which bank topped the charts in the debit card market with a 30% market share as of June 2022?
Ans. SBI

Ques 12. Ramon Magsaysay Award 2022 will be given to how many people?
Ans. 4

Ques 13. Which Kingdom government has launched ‘Nethanna Bima Yojana’ for the weavers of the state?
Ans. Telangana

Ques 14. Which state has introduced the ‘Venturise Global Startup Challenge?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here