06 September 2021 Current Affairs

0
28
06 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

06 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 06 September 2021 

Ques 1. In football, Who has become the highest goal scorer football player?
Ans. Ronaldo

Ques 2. Which industry will host the International Climate Summit (ICs) 2020-21 in India?
Ans. Ph.D. Chamber of Commerce and Industry

Ques 3. Which day is celebrated all over India on 5th September?
Ans. teacher’s Day

Ques 4. India and which country have signed a project agreement for “Air-Launched Unmanned Aerial Vehicle” (ALUAV)?
Ans. America

Ques 5. The 28th edition of the bilateral naval exercise ‘SIMBEX’ between the Indian navies and which country has concluded?
Ans. Singapore

Ques 6. In which ministry has Dr. Munjapara Mahendrabhai, Minister of State for AYUSH has launched the “AYUSH Aapke Dwar” campaign?
Ans. Ministry of AYUSH

Ques 7. Which Indian company has won the prestigious “Association for Talent Development (AT0) 2021 Best Award”?
Ans. power grid

Ques 8. In which the state of India, the foundation stone of the sooner electric vehicle charging station has been lay so far?
Ans. Meghalaya

Ques 9. Which space agency’s Mars rover has collected the first rock sample to return to Earth?
Ans. blue origin

Ques 10. Which electric service company has been distinguished with the prestigious Dun & Bradstreet – Corporate Award 2021?
Ans. sjvn

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here