05 September 2021 Current Affairs

0
139
05 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

05 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 05 September 2021

Ques 1. Who became the second batsman after Kapil Dev (30 balls) to score a 31-ball fifty in a Test match for India?
Ans. Shardul Thakur

Ques 2. Which state has now implemented 27 percent reservation for the OBC category in government recruitments and examinations?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 3. Which Indian player has become the fastest batsman to complete 23,000 runs in international cricket?
Ans. Virat Kohli

Ques 4. The central banks of Australia, Malaysia, Singapore, and which country have launched the Central Bank Digital Currency Scheme?
Ans. South Africa

Ques 5. Which country has developed a small helicopter for the purpose of surveillance work on future Mars missions?
Ans. China

Ques 6. New Development Bank has added the United Arab Emirates, Uruguay, and which country as new members?
Ans. Bangladesh

Ques 7. With which company the Indian Navy has signed an agreement for the supply of indigenously developed Naval Anti-Drone System?
Ans. Bharat Electronics Limited

Ques 8. How many member committees have been constituted by RBI to review the applications received for the new umbrella unit license?
Ans. 5 member

Ques 9. Who has tied up for more than 100 “Skystriker” drones?
Ans. Indian Army

Ques 10. Which ministry has launched a pilot project to replace diesel with LNG?
Ans. Ministry of coal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here