01 October 2022 Current Affairs

0
86
01 October 2022 Current Affairs
01 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

 Current Affairs 01 October 2022

Ques 1. Who has launched ‘Scale App’?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 2. When is ‘World Heart Day’ celebrated every year to spread awareness about heart disease?
Ans. 29 september

Ques 3. American technical contractor Edward Snowden has got citizenship of which country?
Ans. Russia

Ques 4. Which state has released the state’s ‘Encyclopedia of Tribals’?
Ans. Odisha

Ques 5. Who has become the Prime Minister of Saudi Arabia?
Ans. Mohammed bin Salman

Ques 6. By what name did Yogi Adityanath name the Chowk built in Ayodhya?
Ans. Lata Mangeshkar Chowk

Ques 7. When is the International Food Loss and Waste Awareness Day observed?
Ans. 29 September

Ques 8. Which state has been honored with the ‘Ayushman Uttrak Puraskar 2022’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. Who has been honored with the prestigious Smita Patil Memorial Award?
Ans. Alia Bhatt

Ques 10. In the MoU signed between MP State Cooperative Dairy Federation and which bank, cattle farmers will get loan to buy milch animals?
Ans. State Bank Of India

Ques 11. Which bank has inaugurated Hacking Lab?
Ans. Union Bank

Ques 12. Which company recently introduced the country’s first electric hatchback Tiago EV?
Ans. Tata Motors

Ques 13. Who has launched Swachh Toycathon?
Ans. MOHUA (Ministry of Housing and Urban Affairs)

Ques 14. Who has been appointed by the Central Government as the new (CDS) Chief of Defense Staff ?
Ans. Anil Chauhan

Ques 15. Who will be the flag bearer in the 36th National Games to be held in Gujarat?
Ans. Annu Rani

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here