05 October 2021 Current Affairs

0
137
05 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

05 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. Visit Our website for daily and latest updates.

Current Affairs 05 October 2021 

Ques 1. Which commission has invited applications for the Fifth Bowman Transforming India Awards 2021-22?
Ans. policy commission

Ques 2. In which country the “Self-reliant India” corner has been inaugurated to promote Indian tribal arts and crafts?
Ans. Canada

Ques 3. Which edition of the joint training exercise “Surya Kiran” organized between Nepal and India has concluded?
Ans. 15th

Ques 4. Name the Union Minister of Environment, Forest and Climate Change, who has launched the “Wetlands of India” portal.
Ans. Mr. Bhupendra Yadav

Ques 5. The 8th edition of joint exercise Mitra Shakti between India and which neighboring country is being organized in “Ampara”?
Ans. Sri Lanka

Ques 6. In which union territory the world’s biggest Khadi national flag has been unfurled?
Ans. Ladakh

Ques 7. The Botanical Survey of India has added how many new species to the country’s flora in its new publication Plant Discovery, 2020?
Ans. 267

Ques 8. Which day is celebrated all over the world on 4th October?
Ans. world animal day

Ques 9. Which week is celebrated across the world from October 4 to October 10?
Ans. world space week

Ques 10. Which ministry has recently implemented Electricity Rules, 2021?
Ans. Ministry of Power

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here