05 March 2023 Current Affairs

0
200
05 March 2023 Current Affairs
05 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

05 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 05 March 2023 

Ques 1. In which town the ‘Pusa Krishi Vigyan Mela’ has been organized?
Ans. New Delhi

Ques 2. World Birth Defects Day (WBDD), observed every year on which day, unites people and organizations working in the field of birth defects, also known as congenital anomalies?
Ans. March 3

Ques 3. Who has topped the ‘2023 International IP Index’ released?
Ans. USA

Ques 4. Which kingdom will set up India’s first government Mother Milk Bank?
Ans. Uttarakhand

Ques 5. On which day Mozambique will hold a high-level debate at the UN Security Council on combating terrorism as “a major concern for the world”?
Ans. March 28, 2023

Ques 6. Where was India’s first hybrid rocket launched?
Ans. Tamil Nadu

Ques 7. Who has launched NASA’s ‘Crew 6 mission’?
Ans. SpaceX

Ques 8. Who has been elected by the National Assembly of Vietnam as the new President of the country?
Ans. north wo wan thong

Ques 9. With whom has Uber tied up to bring 25000 EVs on the platform?
Ans. Tata Motors

Ques 10. In which nation Indian submarine INS Sindhukesari has been docked for the first time?
Ans. Indonesia

Ques 11. Which airline has emerged as the largest foreign airline?
Ans. Amirastrus Airline.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here